Anna Szmandra
18 kwietnia 2017
Anna Popławska
21 kwietnia 2017
 

od 11 sierpnia 2016 roku do dziś 😊 -39kg

Wyniki krwi ksiazkowe, glukoza 72, cholesterol 128, cisnienie 125/70, OB 2, ciala ketonowe w moczu, ale to normalne na poscie.

Ludzie warto! Warto jak nie wiem! 😘

Jeszcze raz wszystkim dziękuję za przemiłe słowa! Dają mnostwo powera i zobowiązują!

Teraz zaczyna się dla mnie najtrudniejszy etap!

Trzymajcie kciuki!

Pozdrawiam i za Was wszystkich trzymam kciuki! 😊😘

 

od 11 sierpnia 2016 roku do dziś 😊 -39kg

Wyniki krwi ksiazkowe, glukoza 72, cholesterol 128, cisnienie 125/70, OB 2, ciala ketonowe w moczu, ale to normalne na poscie.

Ludzie warto! Warto jak nie wiem! 😘

Jeszcze raz wszystkim dziękuję za przemiłe słowa! Dają mnostwo powera i zobowiązują!

Teraz zaczyna się dla mnie najtrudniejszy etap!

Trzymajcie kciuki!

Pozdrawiam i za Was wszystkich trzymam kciuki! 😊😘

4 marca 2017

Andrew Karboviak

Witam wszystkich ponownie. Tak, dzisiaj jest dla mnie ten dzień. Pierwszy dzień wychodzenia z postu, po 42 dniach poszczenia. Jestem z siebie dumny, dałem rade bez grzechów, no jeżeli to się zalicza do grzechów, to kilka razy zjadłem po dwa grapefruity, więcej grzechów nie było, lub nie pamiętam. Post przeszedłem […]
28 kwietnia 2017

Lucy Lesiak

Witam Was Kochani  Jestem po pierwszym poście, który robiłam rok temu o tej samej porze  chorowalam na niedoczynność tarczycy, brak miesiaczki 3 lata, ciągle zmeczona, silna depresja, grzybica stop i paznokci, waga 115kg, ogólnie zasyfiony organizm  Wyniki po pierwszym poście: – 32kg, miesiaczka wrocila depresji brak zostala niestety jeszcze namiastka grzybicy […]
11 lipca 2017

Agnieszka Paczkowska

Pojawiła się prośba o dodanie zdjęcia z przemianą to i ja się pochwalę. Pierwsze zdjęcie przed pierwszym postem (103) drugie po poście + wychodzeniu, następnie dieta niskokaloryczna no i oczywiście aktywność fizyczna(73)  Teraz jestem 8 dni na swoim drugim w życiu poście  Wierzcie mi że można i warto. Mimo ograniczeń […]
7 kwietnia 2017

Marta Klonowska

35/35 ! Byłam nastawiona na 42 dni postu ale zdecydowałam, że dziś kończę mój post owocowo-warzywny, aby bezpiecznie z niego wyjść przed Świętami. Obawiałam się swojej słabości…, ale zrozumiałam w końcu, że wiele osiągnęłam… i po prostu wiem, co dla mojego ciała będzie racjonalne – nie ciągnę się na siłę do […]
17 maja 2017
Janka Janek

Janka Janek

Kochani! Dzisiaj kończę swój post Waga startowa: 84 kg Waga z dzisiaj: 76 kg  Jestem z siebie bardzo dumna, że dałam radę  Z perspektywy czasu w dniach 14- 21 miałam lekki kryzys bo znudziło mi się to co jadłam. Kryzys minął w momencie, kiedy zaczęłam próbować innych smaków i potraw […]
4 marca 2017

Ewelina Romańczuk

Wczoraj minął ostatni dzień postu 42/42/1 – 20, 2 kg i barzdzo żałuję, że nie pomierzyłam obwodów. Muszę wygrzebać pasek sprzed i zmierzyć chociaż tą różnicę . Cera bajeczna, prawie nie ma cellulitu. Powrócił okres i kolejny był po 28 dniach!!! (PCO i przerwy między okresami po 69 – 90 […]
12 kwietnia 2017

Beata Romanek

Przytyłam w 3 miesiące nie wiedziałam co się dzieje. Zrobiłam badania i okazało się, że mam hashimoto. Doszły jeszcze bolące stawy, początki nadciśnienia i depresja. Jak zobaczyłam siebie na tym pierwszym zdjęciu stwierdziłam, że muszę coś z tym zrobić. Zaczęło się od zdrowego odżywiania i potem dowiedziałam się o poście. […]
14 kwietnia 2017

Violetta Kaplon

Czas na moje świadectwo Wczoraj zakonczylam 42 dzień postu. I żyje!!!! Przez miesiąc czytałam Wasze posty i postanowiłam spróbować. Mój priorytet to było oczywiście zdrowie, które skutkowało takim oto wygladem (z 4 lutego tego roku- czarna sukienka) Mam polekowe stluszczenie watroby, uszkodzona zastawke mitralna (po grypie), nadciśnienie i często skurcze […]
17 marca 2017

Karolina Chmiel

Witajcie kochani! Od 8 lat niedoczynność tarczycy oraz PCOS Nigdy okres sam nie pojawial sie tylko dzięki lekom na wywołanie Od 2 miesięcy okres pojawia się jak w zegarku Schudłam 12 kg i sporo cm spadło z obwodów, spodnie noszę 2 rozmiary mniejsze Nigdy nie byłam chudzinka ale od 1.5 […]
9 lipca 2017
Choroby cywilizacyjne

Choroby cywilizacyjne – czyli jak pozbyć się przewlekłego stanu zapalnego

Choroby cywilizacyjne niestety stały się powszechne w dzisiejszych czasach. Nie jest to z pewnością powód do radości. Spora część z nich wiąże się z nieodpowiednim żywieniem. Produkty wysoko przetworzone są szeroko dostępne, a ich cechy takie jako łatwość i szybkość przygotowania powodują, że miliony osób spożywa je każdego dnia. Jedzenie […]
12 kwietnia 2017
Post Daniela

Post Daniela – streszczenie

Postanowiliśmy po raz kolejny przybliżyć zasady i genezę postu Daniela, tak aby wszyscy mogli dokładnie się do niej zastosować i korzystać z dobrodziejstw, które za sobą niesie. Post Daniela bazuje na daniach warzywnych, zwłaszcza na sokach świeżo wyciskanych i surówkach. Przewiduje także spożycie owoców w niewielkiej ilości.  Nazwa postu Daniela […]
6 kwietnia 2017
Warzywa i owoce

Jak myć warzywa i owoce?

Jak myć warzywa i owoce? Nie wszyscy mają dostęp do bio warzyw i owoców, nie każdego również stać za zakup eko produktów. Istnieje jednak bardzo łatwy, szybki i tani sposób, żeby pozbyć się pestycydów oraz szkodliwych bakterii. Krok 1 Najpierw pozbywamy się bakterii takich jak salmonella czy E. Coli. Jak […]